Työ ja elinkeino

Yrityspalvelut

Heinävesi, luostarien ja kanavien kunta Etelä-Savossa.

 

Elinkeinotoimi

Kunnan halki kulkee maamme vilkkaimpiin kuuluva maantieliikenteen poikittaisväylä valtatie 23, Joensuu-Jyväskylä-Tampere-Turku/Pori -rautatie sekä ainutlaatuinen maamme kauneimpiin kuuluva ja kansallismaisemaksi nimetty vesistöreitti, Heinäveden reitti.

Etäisyydet

 • Helsinkiin 370 km
 • Kuopioon 110 km
 • Joensuuhun ja sen lentoasemalle 75 km
 • Varkauteen 50 km ja sen lentoasemalle 75 km

Elinkeinorakenne

 • Palvelut 60 %
 • Jalostus 26 %
 • Alkutuotanto 12 %

Suurimmat  työnantajat Heinävedellä

 • Berner Oy
 • Hanza Metalliset Oy
 • Tulikivi Oyj
 • Orkla Care Oy
 • Leväniemen toimintakeskus
 • Valamon luostari

Pohjoismaiden ainoat ortodoksiset luostarit, Lintula ja Valamo, ovat merkittävimpiä käyntikohteita maassamme.

Valamossa käy vuosittain noin 150 000 matkailijaa ja pyhiinvaeltajaa, Lintulassa noin 25.000 .

Valamossa työpaikkoja on 30-50 sesongista riippuen. Luostarin yhteydessä toimii Valamon Viiniherman Oy, jolla on viini-, viski- ja liköörituotantoa.

Kunta voi harkintansa mukaan rakentaa ja vuokrata tiloja teollisille yrityksille.

 

korona_apu_tunnus_300px262px.png

 

 

kaikki_koronasta_980x266.png

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

https://www.uusyrityskeskus.fi/tiedotteet/koronatietoa-ja-palveluja-yrittajille/

 

FINNVERA

https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

BUSINESS FINLAND

Rahoitustukea 10.000 – 100.000 euroa haettavissa yrityksille, jotka työllistävät yli 6 henkilöä. Tukea voivat hakea osakeyhtiöt sekä kommandiittiyhtiöt, avoimet yhtiöt ja osuuskunnat.

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/koronavirus/

ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/etela-savo-korona-tietoa-yrityksille

TE-PALVELUT koronatilanteessa yrittäjille ja työnantajille

https://www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/ukk_tyoantajille_ja_yrittajille/index.html

 

Heinäveden kunnan tuki yrityksille Koronatilanteessa

 

 • kunta pidentää tiloissaan vuokranmaksuaikoja niiden yritysten osalta, joiden vuokranmaksukyky on koronaviruksesta aiheutuneen tilanteen perusteella heikentynyt. Vuokranmaksuajan pidentäminen edellyttää aina asiakkaan omaa ja välitöntä yhteydenottoa Heinäveden kuntaan ja toimenpiteistä sopimista. Toimenpide tulee voimaan takautuvasti 15.3.2020 alkaen. Päätöksen tekee kunnanjohtaja.
 • kunta pidentää myyntilaskujen maksuaikaa niiden yritysten osalta, joiden maksukyky on koronaviruksesta aiheutuneen tilanteen perusteella heikentynyt. Maksuajan pidentäminen edellyttää aina asiakkaan omaa ja välitöntä yhteydenottoa Heinäveden kuntaan ja toimenpiteistä sopimista. Päätöksen tekee kunnanjohtaja.
 • Kunta pyrkii nopeuttamaan ostolaskujensa maksamista yrityksille. Kunnan sisäinen prosessi kuten asiatarkastus ja hyväksyntä tulee kuitenkin suorittaa ennen maksuunpanoa.
 • Kunnan investoinnit etenevät suunnitellusti ja hankintojen painopiste on paikallisissa yrityksissä.

 

ELINVOIMAN KEHITTÄMISELVITYS

Heinävedellä on käynnistetty kunnan elinvoimaa koskeva kehittämisselvitys, jossa asiantuntijana on Sweco Ympäristö Oy. Selvityksen kautta haetaan yhteistä näkemystä Heinäveden elinvoiman kehittämiseen. Selvityksessä tutkitaan nykyisten ja uusien elinkeinotoimintojen kehittämismahdollisuuksia ja niiden kytkeytymistä mm. asumiseen, virkistäytymismahdollisuuksiin ja hyvinvointiin. Selvitys kytkeytyy tiiviisti myös Itä-Suomen yliopiston vetämään CORE-hankkeeseen, jossa tutkitaan yhteistoiminnallisuutta ympäristöpäätöksenteossa.

Kesän 2019 kuluessa on toteutettu kaikille avoin kehittämiskysely, jolla on haettu näkemyksiä tulevaisuuden elinkeinoihin ja elämiseen Heinävedellä. Kyselyyn saatiin kaikkiaan 240 vastausta ja 433 karttamerkintää. Vastaajina olivat kuntalaisten lisäksi myös mökkiläiset, matkailijat ja muut Heinäveden tulevaisuudesta kiinnostuneet.

Osana selvitystä on laadittu paikkatietoon pohjautuvia teemakarttoja, jotka havainnollistavat tapahtunutta kehitystä Heinävedellä. Kartoilla havainnollistetaan mm. väestöä, sen ikärakennetta, asumista ja työssäkäyntiä koskevia muutoksia. Karttoja tarkastellaan myös suhteessa kyselyssä esiin nousseisiin elinkeinojen painopistealueisiin.

Selvityksen yhteenvetoraportti tästä.

Raporttia käsitellään jatkossa kunnan päätöksenteossa Heinäveden kehittämiseksi ja tulevaisuuden suuntaviivojen laatimiseksi.

 

Yritysluettelo

Heinäveden ja lähiseudun yrittäjien yhteystiedot löytyvät Varkauden seutuportaalista osoitteesta: http://yritykset.varkaudenseutu.fi

Kirjoita pikahakuun sana Heinävesi, niin saat näkyviin heinäveteläiset yritykset.

 

Yritystulkki

Yritystulkista löydät yrittämisen perustiedon. Selkeällä opastuksella ja hyvillä neuvoilla voit kehittää yritystoimintaasi tai perustaa uutta. Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta, hinnoittelua ja investointeja. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat yrityksen arkirutiineiden hoidossa

http://www.yritystulkki.fi/fi/alue/heinavesi/.

Banneri vaalea (2).jpg

 

Seudullinen yhteistyö elinkeinotoimessa

Keski-Savon kuntien ja muiden toimijoiden kesken on allekirjoitettu yhteispalvelusopimus seudullisesta yrityspalvelusta.

Yrityspalvelulla on palvelupisteiden verkosto. Seudulliset yrityspalvelupisteet ovat osoitteissa: Heinävesi, Kermanrannantie 7; Joroinen, Mutalantie 2; Leppävirta, Savonkatu 39; Varkaus, Wredenkatu 2a. Lisäksi seudullisen palveluyhteenliittymän organisaatiot palvelevat yhteisissä tiloissa alueellisissa palvelupisteissä sopimuksen mukaan.

Ko. tehtävää hoitaa Uusyrityskeskus Wäläkky ry:n palveluksessa olevat henkilöt. He ovat tavoitettavissa päivittäin puhelimitse ja asiakaskohtainen palvelu voidaan sopia mille päivälle tahansa asiakkaan tarpeen mukaan. Palvelupäivä ei ole sidottu tiettyyn viikon päivään.

Voit ottaa yhteyttä kunnanjohtaja Maarika Kasoseen tai Sanna Hietalahti-Husu. Molemmat neuvovat Sinut soveltuvan palvelun äärelle. www.walakky.fi 

Osoite

Kermanrannantie 7, 79700 Heinävesi
kunta@heinavesi.fi 

Elinkeinopalvelut

Maarika Kasonen

kunnanjohtaja

Puh. 040 5505 811
maarika.kasonen@heinavesi.fi

Wäläkky Keski-Savon uusyrityskeskus ry

Ilmaista neuvontapalvelua toimintaansa aloittaville/aloittamista harkitseville yrityksille ja yrittäjille.

Osoite

Wredenkatu 2a (Navitas 2) , 78250 Varkaus

Yritysneuvoja Markku Savola
gsm: 040 717 7605
email: markku.savola@uusyrityskeskus.fi

(Varkaus, Heinävesi, Joroinen, Rantasalmi, Sulkava
ja lisäksi Tie Menestykseen -hankkeen osalta Juva)


Leader-toiminta/Piällysmies ry

Tavoitteena on tukea kylien pyrkimyksiä monipuolisten palvelujen säilyttämisessä. Auttaa neuvomalla kyläyhdistyksiä siirtymään palvelujen tuottajiksi ja rahoittaa kehittämissuunnitelmaa tämän toteuttamiseksi.

Osoite

Puistokatu 1, 57100 Savonlinna

Teppo Leppänen

Toiminnanjohtaja ja hankeasiamies

Puh.  050 558 0636
teppo.leppanen@savonlinna.fi 
www.piallysmies.fi 

Sini Yläsaari

Hankeneuvoja-toimistosihteeri

puh. 044 976 6880
sähköposti: sini.ylasaari@savonlinna.fi

Finnvera

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Finnvera vahvistaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia, pääomasijoituksia ja vientitakuita sekä jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa. Finnvera on valtion omistama erityisrahoittaja ja Suomen virallinen vientitakuulaitos Export Credit Agency (ECA).

www.finnvera.fi

Suomi.fi

Suomi.fi yrityksille löydät tietoa ja palveluja yrityksille ja yrityksen perustajille.

Lue lisää: https://www.suomi.fi/yritykselle