Matkailu ja tapahtumat

Luontopolut

Luontopolut Heinäveden kunnan alueella

Luostarivaellus Valamo - Lintula 18 km
Reitti kulkee Valamosta Lintulaan.

Reittikuvaus:

Luonnonmukaisessa vaihtelevassa maastossa kulkeva polkumainen reitti. Reitti on täydellinen katsaus itä-suomalaista maisemaa. Reitti kulkee osin teitä myöten ja läpikäyden eri metsätyyppien kirjon. Maasto on osin haasteellista, ja sisältää pitkospuuosuuksia ja kosteikkoja. Reitti on merkitty maastoon sinisin viitoin tai maalausmerkein.

Nuotiopaikka Monikkolahdessa 3,3 km päässä Valamosta. Reitin puolessa välissä Varistaipaleen kota, johon mahtuu noin 40 henkeä (8 henkeä yöpymään), varaukset Aarne Hiltunen puh. 0400 373 926. Lintulasta 2,5 km päässä kämppä Riski, jota voi varata numerosta 0400 174 617.

Valamo-Matkamiehen risti 4 km:

Luostarin suosituin kävelyreitti johdattaa kulkijan matkamiehen ristiksi kutsutulle kumarrusristille, jonka veljestö pystytti Juojärven rantaan 1980-luvun lopussa. Reitti mutkittelee vaihtelevissa maisemissa osin järven rantaa myötäillen. Matkan varrelta löytyy myös laavu, jolle voi pysähtyä vaikka syömään eväitä tai grillaamaan.

Valamon rukouspolku 3 km:
Reitti vie luostarin hautausmaalta tunnelmalliseen rukousmetsään.Perillä kulkijaa odottaa pieni hiljentymään kutsuva erakkomaja rukouskirjoineen ja ikoneineen. Polun profiili on huomattavasti matkamiehen ristin reittiä vaativampi. 

Reitit löytyvät älypuhelimille toteutetusta app-sovelluksesta, minkä avulla kohteet löytyvät helpoiten. Sovellus on ilmainen ja ladattavissa Android puhelimiin Google Play-kaupasta sekä Iphonelle AppStoresta nimellä Vaeltajakartta.

Anroid:

https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.simosol.vaeltajakartta

Iphone:

https://itunes.apple.com/itunes/us/app/vaeltajakartta/id1010654496?mmt=8

Lintulan rukouspolku 1 km
Luostarin pihapiiristä lähtevä metsäpolku kulkee pyhittäjämarttyyri Paraskevan tsasounalle Koskijärven rantaan ja sieltä vaihtelevien ranta- ja metsämaisemien kautta luostarin hautausmaalle.


Pyylin polku 3,8 km, Pyylinsaari
Lähtöpaikka Huutoniementiellä, jonne käännytään Pyylintieltä.

Paikalla pieni opastetaulu karttoineen. Lähtöpaikkaan kirkonkylältä matkaa 25 km etelään. Reitti merkitty sinisellä maalilla puihin ja puukepein maastoon . Reitin varrella autiotupa (4 henk.), sauna ja laavu.

https://luontopolkumies.blogspot.fi/2017/07/pyylin-polku-heinavedella.html

Vihtarin luontopolku 2,5 km
Lähtöpaikka Vihtarin kyläkartano, Savonrannantie 2B, 79940 VIHTARI

Reitin varrella 6 opastustaulua, jotka esittelevät  alueen luontoa. Vihtarin luontopolku Mattilan luonnonsuojelualueella on tehty yhteistyössä Vihtarin kyläyhdistyksen, Pirteä Pässi Oy:n ja Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksen Heinäveden Luonnonystävien kanssa. Kiiskinlammen rannalla lintutorni. Polku Savonrannantieltä 700 m. Opastetut retket: Pirteä Pässi Oy
Katso tästä kartta alueesta. https://retkipaikka.fi/

Karvion polku 1,7 km
Lähtö Karvion koululta, Venevalkamantie 2, 79810 KARVIONKANAVA
Rannassa laavu, nuotiopaikka, uimaranta, pukukoppi, käymälä
Katso tästä kartta alueesta.

Virranniemen luontopolku 2,3 km
lähtö Takunlahdentie 2, polku luonnontilainen

Koloveden kansallispuistossa:
Luontopolku mantereella Nahkiaissalo 3,3 km
Luontopolku Mäntysalon saaressa 3,9 km
www.luontoon.fi 
www.retkipaikka.fi