Vapaa-aika ja kulttuuri

Asiakkaana

Lumme-kirjastojen asiakkailla on yhteiset palvelut ja käyttösäännöt.

Perinteisten kirjastopalvelujen lisäksi monia sähköisiä palveluja

Lumme-kirjastot ovat hankkineet asiakkaidensa käyttöön monia sähköisiä palveluja. Osaa palveluista voit käyttää missä tahansa omalla laitteella ja osa palveluista on käytettävissä kirjaston sisällä. Näet saatavissa olevat sähköiset palvelut Lumme-kirjastojen E-aineistot sivulta.

Mm. seuraavia aineistoja on käytettävissä:

epress.jpg eMagz_logo-01.jpg

Epress ja eMagz ovat kirjaston koneilla ja kirjaston langattomassa verkossa toimivia palveluita. Epress on sanomalehtipalvelu, ja se sisältää kotimaiset paikallis- ja maakuntalehtien näköispainokset. EMagz taas on aikakauslehtipalvelu. EMagz-palvelussa on luettavissa n. 140 aikakauslehteä näköispainoksina.

ellibs_logo.gif viddla.png

Lumme-kirjaston etusivulta pääset lainaamaan sähköisiä kirjoja omalla kirjastokortilla. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla ja salasanana toimii sama PIN -koodi kuin muihinkin kirjaston verkkopalveluihin. Palvelu toimii myös etänä. Samoin toimii myös  elokuvapalvelu Viddla. Viddla-palvelu hyväksyy vain numeroita sisältävän PIN-koodin. 

RockwayLOGO.jpg

Rockaway on soittokoulu netissä. Palvelussa voit lainata soittokouluja omalle laitteelle ja opiskella omaan tahtiin silloin, kun sinulle sopii. Jos haluamasi kurssi on lainassa, voit varata sen. Laina-aika yhdellä kurssilla on 14 vuorokautta. Lisää musiikkia sisältäviä palveluita ja myös muita aineistoja löytyy E-aineistot sivulta.

Kirjaston esitteet, ohjeet ja lomakkeet

Kirjastosta on saatavissa tulostettuna mm. seuraavia kirjaston esitteitä, ohjeita, kirjasia ja lomakkeita: Kirjaston esite, Kirjastoauton esite ja aikataulu, Käyttösääntö ja käyttöoikeus, Omatoimikirjaston käyttösääntö, Heinäveden kirjaston perimät maksut ja myöhästyneiden lainojen perimismenettely ja Asiakastietolomake kirjastokorttia varten.

Tietosuoja

Kirjaston asiakkailla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja hänestä on tallennettu kirjaston rekisteriin. Asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuoliseen käyttöön.

Yksityiskohtaisemmat tiedot henkilötietojen käsittelystä löytyvät Lumme-kirjastojen tietosuojaselosteesta.

Rekisteriselosteet

Lumme-kirjastojen tietosuojaseloste

Kameravalvonnan rekisteriseloste