Työnha­kijat ja työnan­tajat saavat työvoi­ma­pal­velut ensi vuoden alusta lähtien omasta kotikun­nasta.

Työvoima- ja elinkei­no­pal­velut siirtyvät valtion TE-toimis­toista kuntien järjes­tet­tä­väksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Pohjois-Karjalan TE-toimisto ja Joensuun seudun työlli­syyden kunta­ko­keilu lopet­tavat toimin­tansa 31.12.2024. Työvoi­ma­pal­ve­luista vastaa 1.1.2025 lähtien Pohjois-Karjalan kuntien muodos­tama Pohjois-Karjalan työlli­syy­salue. Työlli­syy­sa­lueen vastuu­kun­tana toimii Joensuun kaupunki. Työlli­syy­sa­lueen lakisää­teisiä palve­luja täyden­tävät kuntien omat työlli­syys- ja yritys­pal­velut.

Työvoi­ma­pal­velut järjes­te­tään ensi vuonna lähipal­ve­luina ja lisäksi käytös­säsi ovat digi- ja puhelin­pal­velut. Työlli­syyden asioissa sinua auttaa Luotsi-palve­lu­piste, josta saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta työhön ja koulu­tuk­seen liittyen. Luotsi Heinä­vesi palvelee kirjas­tolla osoit­teessa Viras­to­kuja 4, 79700 Heinä­vesi. Luotsi Heinä­veden avajaisia viete­tään 24.9.2024 klo 10–12.

Ajankoh­taiset yhteys­tiedot ja palve­lu­pis­teen aukio­loajat löytyvät jatkossa kunnan verkko­si­vuilta ja osoit­teessa tyomarkkinatori.fi.

Joensuun työlli­syys­pal­velut löydät ensi vuonna Carelicu­mista, osoit­teesta Koski­katu 5. Nykyinen Pohjois-Karjalan TE-toimiston asioin­ti­paikka Kauppa­katu 40:ssä ei enää ensi vuonna palvele työvoima- ja elinkei­no­asioissa. Heinä­veden kunnan työlli­syys­pal­velut löytyvät vuoden 2025 alusta alkaen Heinä­veden kunnan viras­to­ta­lolta osoit­teesta Kerman­ran­nantie 7, 79700 Heinä­vesi.

Mitä muutos tarkoittaa TE-palve­lujen asiak­kaille


Jos olet jo työnha­ki­jana TE-toimis­tossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Palvelut työnha­ki­jalle jatkuvat ennal­laan, vaikka järjes­tävä taho vaihtuu. Työnha­kusi pysyy voimassa ja työttö­myy­se­tuu­tesi makse­taan normaa­listi. Asiak­kuu­tesi TE-toimis­tossa tai kunta­ko­kei­lussa siirtyy automaat­ti­sesti Pohjois-Karjalan työlli­syy­sa­lu­eelle.

TE-palve­luiden nykyinen henki­lö­kunta jatkaa työsken­telyä työlli­syy­sa­lueen kunnissa. Tämän takia vastuu­vir­kai­li­jasi ja asioin­ti­pis­teesi voi muuttua. Neuvontaa ja ohjausta saat aina omasta kunnas­tasi. Tarvit­taessa olemme yhtey­dessä sinuun henki­lö­koh­tai­sesti.

Työmark­ki­na­tori toimii tieto­pank­kina ja asioin­ti­ka­na­vana

Työmark­ki­na­to­rilta osoit­teesta tyomarkkinatori.fi löydät avoimia työpaik­koja ja tietoja palve­luista. Oma asiointi ‑palve­lussa voit ilmoit­tautua työnha­ki­jaksi ja luoda työnha­ku­pro­fiilin tai ilmoittaa muutok­sista työnhaus­sasi.

Työnan­ta­jana ja yrittä­jänä löydät Työmark­ki­na­to­rilta tietoa palve­luista ja voit esimer­kiksi etsiä työnte­ki­jöitä selaa­malla työnha­ku­pro­fii­leja tai julkai­se­malla työpaik­kail­moi­tuksen.

Artik­keli vanhenee 31.12 2024 kello 11:59pm