Heinä­veden kunnan itäisten alueiden (Petruma-Hyövyn­niemi-Vihtar­niemi-Vihtari-Lapin­niemi) rantao­say­leis­kaa­va­muutos on edennyt ehdotus­vai­hee­seen.

Rantay­leis­kaa­vojen päivit­tä­mi­sessä on huomioitu mahdol­li­suuk­sien mukaan maano­mis­ta­jien esittämät muutos­toi­veet, päivit­tä­minen toteu­tu­nee­seen lupati­lan­tee­seen sekä kaava­mää­räysten päivit­tä­minen. Kaava­muu­tok­sessa on pyritty huomioi­maan myös Heinä­veden kunnan maapo­liit­tisen ohjelman tavoit­teet.

Kaavaeh­do­tuk­sessa on huomioitu myös raken­nus­paik­ka­koh­taisen raken­nusoi­keuden nosto kunnan raken­nus­jär­jes­tyksen mukai­seksi. Lomara­ken­nus­paik­kojen käyttö­tar­koi­tuksen muutokset on huomioitu osoit­ta­malla yhdys­kun­ta­ra­ken­teen kannalta edulli­sim­pina alueina at-vyöhyk­keet. Näillä alueilla käyttö­tar­koi­tuk­sen­muutos vakitui­seen asuin­käyt­töön ei edellytä poikkea­mis­lupaa.

Rantay­leis­kaavan muutok­sella ei lisätä raken­nus­paik­kojen lukumäärää verrat­tuna voimassa olevaan kaavaan, ellei alkupe­räi­sessä kaavassa ole jätetty mitoi­tus­pe­ri­aat­teiden mukaista ranta­ra­ken­nusoi­keutta merkit­se­mättä.

Ehdotus­vai­heen aineistot pidetään MRL:n mukai­sesti julki­sesti nähtä­villä ajalla 5.9. –7.10.2024 kaavoit­tajan ylläpi­tä­mällä verkko­si­vulla osoit­teessa https://www.plandisain.fi/heinitaryk ja Heinä­veden kunnan­vi­ras­tolla (Kerman­ran­nantie 7) tekni­sessä toimis­tossa.

Mahdol­liset muistu­tukset kaavaeh­do­tuk­sesta tulee osoittaa nähtä­villä oloai­kana ensisi­jai­sesti em. verkko­si­vujen kautta. Toissi­jai­sesti sähköi­sesti osoit­tee­seen [email protected] tai kirjal­li­sesti Heinä­veden kunnan­hal­li­tuk­selle, os. Kerman­ran­nantie 7, 79700 Heinä­vesi.

Lisätie­toja antavat:

Kunnan metsä­ta­lous­in­si­nööri Jyrki Tiippana, Heinä­veden kunta, puh. 0400 172 203

Markus Hytönen, PlanDi­sain Oy, puh. 040 7217527

Heinä­ve­dellä 5.9.2024

HEINÄ­VEDEN KUNNAN­HAL­LITUS