Matkailu ja tapahtumat

Tuijat ja lehtikuuset

Kanadantuija

Thuja occidentalis

Kanadantuija on sypressikasveihin kuuluva havupuu. Elämänpuiksi kutsutut tuijat ovat pitkäikäisiä ja lehteviä tyvestä latvaan. Kanadantuija on leveähkölatvainen ja melko korkea havupuu. Se kasvaa yleensä 10–20 metrin korkuiseksi ja 1-5 m. paksuksi. Suurin tunnettu yksilö on 34 metriä pitkä ja halkaisijaltaan 175 cm. Lehdet ovat suomumaiset, himmeänvihreät ja alta kellertävät.

Lue lisää

Jättituija

Thuja plicata

Jättituija on sypressikasveihin kuuluva ainavihanta havupuulaji, joka kasvaa luonnonvaraisena läntisessä Pohjois-Amerikassa. Laji on sopeutunut kasvamaan monentyyppisissä elinympäristöissä sekä rannikolla että vuoristometsissä. Se on suurikasvuisin puu tuijien suvussa, ja voi rannikon kosteissa metsissä saavuttaa noin 70 metrin korkeuden.

Lue lisää

Siperianlehtikuusi

Larix sibirica

Siperianlehtikuusi on lehtikuusien sukuun (Larix) kuuluva puu. Puulajille on ominaista suorarunkoisuus ja heikot hauraat oksat. Neulasmaiset lehdet muuttuvat syksyllä vihreistä kellertäviksi ja varisevat talveksi maahan. Yläpinnaltaan neulaset ovat tummanvihreitä ja alta vaaleanvihreitä. Lisäksi kummallakin pinnalla on erotettavissa kaksi himmeätä ilmarakojuovaa.

Lue lisää

Hybridilehtikuusi

Larix sibirica x decidua

Hybridilehtikuusi on euroopan- ja siperianlehtikuusen risteymiä eli hybridejä (Larix sibirica x decidua). Hybridilehtikuuset saavuttavat 15–50 metrin korkeuden. Ne muistuttavat kasvutavaltaan kuusia. Lisäksi ne ovat nopeakasvuisia puita ja kestävät talvisia oloja hyvin. Kasvunopeus on suuri erityisesti nuorena. Kuten lehtipuilla, myös lehtikuusilla on vähäinen valontarve lepokauden aikana.

Lue lisää