Vapaa-aika ja kulttuuri

Aineistot ja palvelut

Lumme-kirjastojen asiakkailla on yhteiset palvelut ja käyttösäännöt.

Perinteisten kirjastopalvelujen lisäksi monia sähköisiä palveluja

Lumme-kirjastot ovat hankkineet asiakkaidensa käyttöön monia sähköisiä palveluja. Osaa palveluista voit käyttää missä tahansa omalla laitteella ja osa palveluista on käytettävissä kirjaston sisällä.  Sähköisiä palveluita esitellään Lumme-kirjastojen E-aineistot sivulla. Lumme-kirjastojen sivulla esitellyt palvelut ja myös muut e-Kirjaston kautta saatavat palvelut löytyvät e-Kirjaston verkkosivulta.

Mm. seuraavia aineistoja on käytettävissä:

epress.jpg eMagz_logo-01.jpg

Epress ja eMagz ovat kirjaston koneilla ja kirjaston langattomassa verkossa toimivia palveluita. Epress on sanomalehtipalvelu, ja se sisältää kotimaiset paikallis- ja maakuntalehtien näköispainokset. EMagz taas on aikakauslehtipalvelu. EMagz-palvelussa on luettavissa n. 140 aikakauslehteä näköispainoksina.

ellibs_logo.gif viddla.png

Lumme-kirjaston etusivulta pääset lainaamaan sähköisiä kirjoja omalla kirjastokortilla. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla ja salasanana toimii sama PIN -koodi kuin muihinkin kirjaston verkkopalveluihin. Palvelu toimii myös etänä. Samoin toimii myös  elokuvapalvelu Viddla. Viddla-palvelu hyväksyy vain numeroita sisältävän PIN-koodin. 

RockwayLOGO.jpg

Rockaway on soittokoulu netissä. Palvelussa voit lainata soittokouluja omalle laitteelle ja opiskella omaan tahtiin silloin, kun sinulle sopii. Jos haluamasi kurssi on lainassa, voit varata sen. Laina-aika yhdellä kurssilla on 14 vuorokautta. Lisää musiikkia sisältäviä palveluita ja myös muita aineistoja löytyy e-Kirjaston sivuilta.

Sanoma- ja aikakauslehdet Heinäveden kirjastossa

Heinäveden Lehti, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Itä-Savo, Karjalainen, Kotimaa, Maaseudun tulevaisuus, Savon Sanomat, Soisalon seutu, Warkauden lehti ja Heinäveden kirjastoon vuodeksi 2020 tilatut aikakauslehdet ovat luettavissa kirjastossa painettuina versioina. Aikakauslehdet ovat uusinta lehteä lukuunottamatta myös lainattavissa.

Lisäksi käytössä ovat sähköiset palvelut, sanomalehtipalvelu ePress ja aikakauslehtipalvelu eMagz, jotka sisältävät paljon suomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Palveluja voi käyttää joko kirjaston laitteilla tai omalla laiteella silloin kun se on kirjaston langattomassa verkossa. Osa eMagz -aikakauslehtipalveluun kuuluvista lehdistä on käytettävissä myös etänä. Etäkäytössä eMagz-palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla osoitteessa eMagz.

Palvelut ja aineistot opiskelua, ammattia, virkistymistä ja kirjallisuuden harrastusta varten

Lainaamme kirjoja, äänitteitä, äänikirjoja, videoita, lehtiä, ja cd-romeja, DVD-elokuvia, karttoja.

Tarjoamme opiskeluaineistoa mm. kansalaisopiston kursseja, harrastuspiirejä ja lähialueiden opiskelupaikkoja varten. Hankimme yliopistojen peruskurssiaineistoa ja pääsykoekirjoja. Haemme asiakkaan tarvitsemaa tietoa tietokantahakuina ja tilaamme aineistoa kaukolainana muista kirjastoista. Otamme myös valokopioita ja opastamme kirjaston käyttöä.

Laina-aika:

  • kirjat ja musiikki yleensä 4 viikkoa
  • videot ja DVD-elokuvat 14 vrk
  • cd-romit ja tietovideot 14 vrk
  • lehdet 14 vrk

Kirjastossa on myös asiakkaiden käyttöön tarkoitettu wlan-verkko.

Kirjaston esitteet, ohjeet ja lomakkeet

Kirjastosta on saatavissa tulostettuna mm. seuraavia kirjaston esitteitä, ohjeita, kirjasia ja lomakkeita: Kirjaston esite, Kirjastoauton esite ja aikataulu, Käyttösääntö ja käyttöoikeus, Omatoimikirjaston käyttösääntö, Heinäveden kirjaston perimät maksut ja myöhästyneiden lainojen perimismenettely ja Asiakastietolomake kirjastokorttia varten.

Kirjastokimppa vaihtuu: Pohjois-Karjalan kirjastot kuuluvat Vaara-kirjastokimppaan (Vaara-kirjastot), ja Heinävesi liittyy Vaara-kirjastokimppaan 1.2.2021. Vaara-kirjastojen sivulta Asiakkaana kirjastossa löytyy mm. Lainaajatiedot -lomake. Lomakkeen voit halutessasi täyttää jo valmiiksi, kun olet tulossa hakemaan Vaara-kirjastokorttia. Lomakkeita on myös kirjastossa.