Matkailu ja tapahtumat

Jalokuuset

Siperianpihta

Abies sibrica

Siperianpihta on mäntykasvien (Pinaceae) heimoon ja pihtojen sukuun kuuluva ainavihanta havupuu. Siperianpihta kasvaa yleensä 15–25 metrin pituiseksi puuksi. Latvus on pitkä, kapea sekä tiheä- ja lyhythaarainen. Runko on väriltään harmaa, ja sen kuoressa on pihkarakkuloita.

Lue lisää

Purppurapihta

Abies amabilis

Se on suuri aina vihanta paljassiemeninen puu, jonka runko on 30–45 metriä korkea, ja joka on halkaisijaltaan yli 1,2 metriä. Suurin mitattu puu on ollut 72 metriä korkea, ja suurin halkaisija on ollut 2,3 metriä. Purppurapihdan kaarna on nuoremmilla puilla vaaleanharmaa, ohut ja pihkainen.

Lue lisää

Palsamipihta

Abies balsamea

Palsamipihta kasvaa yleensä 8–20 metriä korkeaksi. Harvahaarainen latvus on leveähkö ja kartiomainen, harvempi kuin siperianpihdalla. Runko on väriltään harmaa ja sen kuoressa on pihkarakkuloita. Rungon kuori on nuorena sileä, vanhempana karhea.

Lue lisää

Japaninpihta

Abies veitchii

Japaninpihta on mäntykasvien heimoon ja pihtojen sukuun kuuluva havupuu. Japaninpihta kasvaa 10-20m ja parhaimmillaan n. 30 metriä korkeaksi. Japaninpihdan neulaset ovat koristeelliset, parhaimmillaan 2,5 cm:n pituiset. Neulasten väri on päältä tummanvihreä ja alapinnalla on kaksi valkoista ilmarakojuovaa.

Lue lisää

Lännenpihta

Abies lasiocarpa

Lännenpihta on pihta, jota tavataan Kalliovuorten läheisyydessä. Se on suurehko ikivihreä paljassiemeninen puu. Lännenpihta kasvaa tyypillisesti noin 20 metriä korkeaksi, mutta suurin mitattu puu oli noin 50 metriä korkea. Latvus on kapean kartiomainen ja tiheähaarainen. Rungon läpimitta voi olla metrin luokkaa.

Lue lisää

Koreanpihta

Abies koreana

Koreanpihta on mäntykasvien heimoon ja pihtojen sukuun kuuluva havupuu. Sen tukevat neulaset ja viistosti ylöspäin kaartuvat latvaoksat luovat koreanpihdalle tyypillisen itämaisen olemuksen. Neulaset ovat tukevahkoja ja lyhyempiä kuin japaninpihdalla. Se on kasvutavaltaan tuuhea ja säännöllisen kartiomainen.

Lue lisää

Sahalininpihta

Abies sachalinensis

Sahalinpihta kuuluu pihtojen sukuun ja mäntykasvien heimoon. Sahalininpihta on suuresti lähisukulaisensa japaninpihdan näköinen ja eroaa siitä oikeastaan vain neulasista, jotka sahalininpihdalla ovat kapeampia sekä ilmarakojuovat väriltään harmaampia ja kapeampia.

Lue lisää