Ajankohtaista

17.3. HEINÄVEDEN KUNNAN OHJEITA JA TOIMENPITEITÄ KORONAVIRUKSEN JOHDOSTA

17.03.2020

Perusopetus ja lukio

- Koulujen tilat suljetaan ke 18.3.2020 alkaen ma 13.4.2020 saakka, ja lähiopetus niissä keskeytetään. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä.

- Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1 - 3 -luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Järjestelyistä tiedotetaan oppilaita ja koteja wilman kautta.

- Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan tiivistetyssä aikataulussa ilmoitetun mukaisesti.

Varhaiskasvatus

- Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Muut toiminnot

- kirjastot ja kirjastoautot, harrastustilat ja -paikat, urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta suljetaan ke 18.3.2020 alkaen 13.4. saakka.

- Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen suositellaan toimivan samoin.

Vierailut ja kokoontumiset

- Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

- Toimintaohjeena, yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.

Työn tekeminen

- Työnantajat määräävät ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat.

- Kriittisen henkilöstön osalta poiketaan työaikalain ja vuosilomalain säännöksistä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.

Ulkomailta palaaminen

- Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

- Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa.

Muut

- Kaikki aikaisemmin annetut ohjeet väenkokoontumisten välttämisestä sekä kunnan järjestämisen tapahtumien perumisesta ovat edelleen voimassa.

- Kaikki asiointi kunnanvirastolla hoidetaan pääsääntöisesti etänä ja/tai puhelimitse.

Koronavirustartunnan ehkäisy

- Hyvä käsihygienia, käsien saippuapesu.

- Lähikontaktien välttäminen sairastuneiden kanssa.

- Kasvosuojusten ja suojakäsineiden käytöstä on vain rajallista hyötyä.

- Yski tai aivasta oikein! Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

Miten toimit, jos epäilet koronavirusinfektiota

- Jos sinulla on vain lieviä oireita, sairasta kotona.

- Soita aina ensin Päivystysavun numeroon 116 117 tai omalle terveysasemallesi. Tilanteesi ja näytteenoton tarve arvioidaan puhelimessa ja saat toimintaohjeet.

Älä hakeudu hoitoon terveysasemalle tai yhteispäivystykseen ennen soittamista.

Lisätietoja: https://www.siunsote.fi/korona

 

 

Kunnanvirasto avoinna normaalisti 3.8. alkaen

03.08.2020 Lue lisää
Kermanrannan uimarannan hyppytorni

28.07.2020 Lue lisää
Omatoimikirjasto on jälleen käytettävissä

14.07.2020 Lue lisää
Heinäveden kuntalehden kesävinkit

15.06.2020 Lue lisää
YKSINYRITTÄJIEN KORONA-AVUSTUKSEN HAKU jatkuu 30.9. asti

15.06.2020 Lue lisää
17.3. HEINÄVEDEN KUNNAN OHJEITA JA TOIMENPITEITÄ KORONAVIRUKSEN JOHDOSTA

17.03.2020 Lue lisää
TIEDOTE: YLEISÖTILAISUUDET HEINÄVEDELLÄ

12.03.2020 Lue lisää
Heinäveden kunnan verkkolaskutiedot

08.11.2019 Lue lisää
Heinäveden elinvoiman kehittämisselvitys

07.11.2019 Lue lisää